SVETKOVINA SV. IVANA OD BOGA

Na blagdan svetog Ivana od Boga, u ponedjeljak 8. ožujka, svetu misu je predvodio vlč. Odilon Singbo, kapelan i duhovnik na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu. U svojoj propovijedi potaknuo nas je na razlikovanje pojmova zanimanja i zvanja te da naše djelovanje u bolnici prije svega shvatimo kao zvanje u okviru Božjeg poslanja. U tome nam je primjer sveti Ivan od Boga koji je slijedio primjer milosrdnog Samarijanca iz evanđelja. Upravo u tome nalazimo smisao svoga života. Dva su najvažnija datuma u našem životu: dan našeg rođenja i dan kada spoznam zašto se dogodio onaj prvi dan. Ljubav prema Bogu i bližnjemu važnija je od svakog znanja i svih propisa te jedino ono što ostaje za vječnost. Bližnji je svaki čovjek potreban naše pomoći čime i mi postajemo bližnji njemu. Često u nama postoji spoznaja, ali manjak volje za djelovanjem. Stoga nas Isus na kraju priče o milosrdnom Samarijancu potiče riječima: Idi pa i ti čini tako. Na kraju je izrazio radost što upravo tako nastojimo činiti i u našoj bolničkoj zajednici.

Na kraju svete mise podijeljena su priznanja najzaslužnijim djelatnicima u protekloj godini: … Nakon svete mise upriličen je domjenak za sve djelatnike u prostoru radne terapije.

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?