DEVETNICA SVETOM IVANU OD BOGA

U pripravi za blagdan svetog Ivana od Boga, zaštitnika Reda Milosrdne braće, u našoj je zajednici održana je devetnica te u sklopu nje trodnevna duhovna priprava.

Prvu večer trodnevnice, u srijedu 3. ožujka, predvodio je vlč. Krunoslav Siroglavić, prefekt u Kolegiju Požeške biskupije. U svojoj propovijedi potaknuo nas je da se zapitamo u čemu vidimo i gdje tražimo svoju slavu. Prirodno je da čovjek želi imati osjećaj da je važan i koristan, ali za kršćanina prava slava je ona koja dolazi od Boga i spoznaje da sam ljubljeno dijete Božje. Naša slava je u dosljednom vršenju Božje volje i služenju jedni drugima po Isusovu uzoru bez obzira koliko nam to bilo priznato od strane svijeta.

Drugu večer trodnevnice, u četvrtak 4. ožujka, predvodio je vlč. Ivan Nikolić, župnik u župi Staro Petrovo Selo. U svojoj propovijedi podsjetio nas je na brojne uzore življenja i svjedočenja vjere u biblijskoj povijesti i u povijesti Crkve među kojima je i sveti Ivan od Boga. U njihovim životima nam valja prije svega prepoznati Božje djelovanje u ograničenosti njihove ljudske naravi. Stoga smo i mi potaknuti na suradnju s Bogom kako bismo bili svjedoci Božjega kraljevstva u današnjem svijetu.

Treću večer trodnevnice, u petak 5. ožujka, predvodio je fra Tomislav Faletar, kapelan u župi Cernik. U svojoj propovijedi podsjetio nas je na smisao i ispravan način služenja jedni drugima po primjeru života svetog Ivana od Boga koji se nadahnjivao Kristovim primjerom predanja. Njegov primjer trajno je nadahnuće u životu i djelovanju naše bolničke zajednice.

© 2017 Developed by mediain.hr