Dana 12. ožujka u našoj Bolnici je održana korizmena duhovna obnova za sve djelatnike. Duhovnu obnovu je predvodio vlč. Odilon Singbo, profesor na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu. Tema obnove bilo je značenje križa u tekstovima Novog zavjeta. Kroz razmatranje vlč. Odilon nam je nastojao približiti otajstvo križa kroz četiri dimenzije: Isus nas poziva da uzmemo križ i da ga nasljedujemo, pomoći drugima u nošenju križa, ruganje onima koji nose križ te biti prisutan kod nečijeg križa. Izdvajamo nekoliko misli:

– uzeti križ i nasljedovati Krista znači staviti njega na prvo mjesto životnih prioriteta,
– Isus prvi nosi križ ispred nas i poziva nas da idemo za njim,
– često smo u životu sami sebi križ osobito onda kada se pravimo bolji od svih ostalih,
– ne treba moliti Boga da nas oslobodi križa jer on ima svoj smisao koji nas vodi spasenju,
– rugati se drugima koji nose križ znači veseliti se tuđoj nesreći što proizlazi iz pogrešnog stava “ja sam u redu, drugi nisu u redu”,
– nagovarati druge da siđu s križa koji je spasonosan također znači rugati se njihovu križu,
– pomoći drugima u nošenju križa znači prije svega biti prisutan uz njihov križ pogotovo uz one koji su ostavljeni kao što je i Isus bio ostavljen od svojih učenika.

Razmatranje je zaključeno riječima kako križ nije znak muke, nego znak ljubavi unatoč muci te kako je važno da je Isus tri puta ustao nakon pada, a ne samo da je pao u nošenju križa.

Nakon razmatranja uslijedila je prilika za svetu ispovijed uz molitvu krunice. Duhovna obnova zaključena je slavljem svete mise na kojoj su bili prisutni i naši korisnici.

© 2017 Developed by mediain.hr