Izađimo i hrabro širimo gostoljubivost!

U petak, 6. 5. 2022. godine djelatnici bolnice su imali susret sa osnivačem bolnice, odnosno predstavnicima provincijalnog definitorija na čelu s Ocem provincijalom fra Massimom Villa.
Otac provincijal je upoznao djelatnike sa novim smjerom djelovanja, velike obitelji Milosrdne braće u našoj Lombardo Venetskoj provinciji, nakon završenog 137 provincijalnog kapitula u ožujku ove godine.
Provincija ima svojih 12 socijalno udravstvenih institucija i 3000 djelatnika.
Otac provincijal je posebno naglasio kako je Specijalna bolnica Sveti Rafael u Hrvatskoj sa svojih 110 djelatnika jednako važna u zjedničkom izazovnom hodu sa svim drugim bolnicama u Provinciji.
Naglasio je kako se uvijek iznova u Hrvatskoj, uvjeri u prožimajuće djelovanje stručnog i pastoralnog rada u nedjeljivoj cjelini.
Bolnica kao takva nema samo lokalni značaj za Slavoniju nego za cijelu Hrvatsku.
Otac Provincijal se zahvalio ravnateljici Bolnice dr. Maristeli Šakić za sve što čini u bolnici i poziva da i dalje uz konstruktivnu suradnju s provincijom nastavi. Također se zahvalio subraći fra Giovanniju Giemula i fra Kristijanu Sinkoviću za njihovu predanost i žrtvu u Hrvatskoj. Posebno Fra Kristijanu Sinkviću dosadašnjem prioru bolnice na svemu što je dugi niz godina od početka činio za bolnicu u Hrvatskoj i predstavio novog provincijalnog delegata fra Ivicu Lapića.
Novoizabrani provincijalni delegat fra Ivica (Gian Carlo) Lapić je istaknuo kako su sve bolnice Milosrdne braće, pa tako i naša bolnica u Hrvatskoj prepoznate i pozvane od strane katoličke crkve da svojim djelovanjem slijede autentičan put crkve. Činjenica je kako mnoge bolnice Milosrdne braće u svijetu, djeluju u području koje nije kršćanske deklaracije, ali unatoč tome prepoznate su i podržane jer djeluju prihvaćajući ljudsku slabost i patnju u dostojanstvu svake ljudske osobe. Ugroženu ljudsku egzistenciju, vraćaju u milosrdni narativ njege i skrbi. Gesta prihvaćanja i brižnosti je čin naše evangelizacije u današnjem svijetu, kada je redovnika sve manje, a laika u zajedništvu s redovnicima i njihovom karizmom sve više.
Zato, više nego ikada, izađimo i hrabro širimo gostoljubivost!

Maristela Šakić

© 2017 Developed by mediain.hr