Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se obilježava u Republici Hrvatskoj svake godine od 15. studenog do 15. prosinca, održan je tradicionalni 11. brodski simpozij o alkoholizmu, kockanju i modernim ovisnostima 16. i 17.studenog 2023. godine u organizaciji Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko – posavske županije i Medicinskog fakulteta u Osijeku, uz potporu Ministarstva zdravstva.

Cilj ovoga simpozija je okupiti sve stručnjake koji se bave istom problematikom kako bi razmijenili iskustva i unaprijedili svoj rad u borbi protiv ovisnosti, kada proučavanje, analiza i posebice senzibiliziranje o tom problemu postaju ključni s obzirom na njegovu raširenost i kompleksnost. Tema ovogodišnjeg simpozija je bila “Rizični fakotori i ovisnosti: izazovi i perspektive”, a ove godine je okupio više od 130 sudionika iz 30 gradova diljem Hrvatske.

Specijalna bolnica za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac je aktivno sudjelovala putem izlaganja na temu “Cjeloviti pristup čovjeku po načelu gostoljubivosti” čiji je cilj bio prikazati djelovanje bolnice Sveti Rafael i rad s pacijentima – ovisnicima s obzirom na izazove s kojima se susrećemo, kao i prepoznata rješenja kojima smo doskočili navedenim izazovima te našu perspektivu u daljnjem radu na tom području. U ime stručnog tima bolnice izlaganje je vodila socijalna radnica Olivera Grgić.

© 2017 Developed by mediain.hr