PROSLAVA BLAGDANA SV. RAFAELA, ZAŠTITNIKA BOLNICE I BOLNIČKE KAPELE

Dana 29. rujna svečano smo proslavili blagdan svetog Rafaela, zaštitnika bolnice i naše bolničke kapele. U sklopu trodnevne duhovne priprave proslavili smo i blagdan svetog Vinka Paulskog, utemeljitelja Sestara Milosrdnica od kojih je kasnije nastao Red Marijinih sestara koji djeluje u našoj bolnici. Posljednji dan trodnevnice spomenuli smo se obljetnice posvete bolničke kapele.

Svečano misno slavlje na blagdan svetih arkanđela Mihaela, Gabriela i Rafaela predvodio je vlč. Perica Matanović, župnik u župi Gospe Fatimske u Našicama, a nekadašnji dugogodišnji župnik u Novoj Gradiški u vrijeme gradnje i osnivanja bolnice. Na početku svete mise naglasio je kako želimo moliti za tjelesno, ali još više za duhovno zdravlje jer je duh onaj koji pomaže i našem tijelu. U svojoj propovijedi podsjetio nas je kako se Bogu možemo uvijek izravno obraćati povjeravajući se svaki dan njegovoj providnosti. Ipak, kada smo u nekoj većoj nevolji tada nam na putu do Boga pomažu posrednici među kojima su i anđeli. Djelovanje anđela možemo prepoznati i u našim bližnjima koje nam Bog daje kako bi nam pomogli na našem životnom putu. Za naše pacijente to su prije svega liječnici i ostali djelatnici naše bolnice. Na kraju svete mise potaknuo nas je da nikada ne gubimo vjeru i nadu unatoč svim okolnostima te nas ohrabrio u našem nastojanju oko dobra.

Nakon svete mise organiziran je domjenak na početku kojeg je ravnateljica Maristela Šakić uputila pozdrav, zahvalu i poticaj svim okupljenim djelatnicima spominjući se dvanaestogodišnjeg djelovanja bolnice.

© 2017 Developed by mediain.hr