DAN SPORTSKIH AKTIVNOSTI

Prvog listopada ove godine, prije dolaska niskih temperatura i kiše, u našoj ustanovi smo obilježili sportski dan kroz razne sportske aktivnosti. Kako bi u aktivnosti uključili što veći broj gostiju psihijatrijskog odjela naše bolnice, organizirali smo dvije kategorije ekipa; one koje su se natjecale u odbojci i one koji su se natjecale u aktivnostima “Karike na marike”, “Mini košarka” i “Mini kuglana”. Natjecanju se pridružila i ekipa iz integrativne dnevne bolnice i stambene zajednice, imenom “Krumpiri”. U odbojci su se natjecale ekipe “Sloga”, “Gromovi” i “Krumpiri”, a u ostalim kategorijama ekipe “Budućnost”, “Munje” i “Krumpiri”. Nakon velikog truda i žestoke borbe, ali i brdo smijeha, zabave i navijanja, svaka ekipa je dobila zasluženo mjesto na postolju. Tako je pobjedu u odbojci odnijela ekipa “Gromovi”, a u ostalim aktivnostima “Budućnost”. Ravnateljica im je na kraju uručila zaslužene medalje koje su izradili naši radni terapeuti. A da ovi trenutci ostanu zauvijek zabilježeni pobrinuo se naš fra Giovanni i svojim fotografskim objektivom uhvatio gotovo svaki trenutak natjecanja.

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?