ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE I KORISNIKE

U utorak 29. studenog održana je adventska duhovna obnova za djelatnike naše bolnice kojoj su se pridružili i neki od korisnika. Obnovu je predvodio Alan Hržica, voditelj molitvene zajednice Srce Isusovo iz Zagreba. S njim u pratnji bio je i klavijaturist Stjepan Habunek.

U prvom razmatranju voditelj obnove predstavio je svoj životni put koji ga je od mladog perspektivnog glazbenika preko obraćenja doveo do jednog od najpoznatijih izvođača duhovne glazbe. Put obraćenja bio je obilježen razdobljima nezadovoljstva, depresije i anksioznosti. Unatoč velikoj popularnosti koju je uživao, duboko u sebi je bio nesretan. Uslijed takvog stanja našao se na duhovnoj obnovi u kući Tabor gdje je doživio svoje početno obraćeničko iskustvo. Ono se kasnije polako razvijalo ponajviše kroz susrete s fra Zvjezdanom Linićem i isusovačkim svećenicima.

Okretanje Bogu u konačnici je rezultiralo odlukom o napuštanju svjetovne glazbe te prebacivanjem na duhovnu i posvećivanju evangelizaciji. Spontanim okupljanjem na molitvu kod Kamenitih Vrata u Zagrebu postupno nastaje zajednica mladih Srce Isusovo koja nakon desetak godina djelovanja okuplja sve veći broj mladih ljudi. Razmišljajući o svim tim događajima spoznaje kako je sve bilo plod velike Božje milosti.

U drugom razmatranju kroz jednu scenu iz filma Ben Hur voditelj nam je pokušao posvijestiti na koji način je Isus prisutan u našim životima osobito u kriznim trenucima. Božji autoritet koji je prisutan u Isusu raspršuje naše strahove i svaki utjecaj zla. On nas potiče na služenje u zajednici da, po uzoru na Božju ljubav, prihvaćamo i volimo svakog čovjeka. Potrebno je služiti drugima, ali u isto vrijeme imati i jednu zdravu granicu kako bih sačuvao sebe i bio sposoban za stalno služenje. Kao kršćani stavljamo se na raspolaganje kao posrednici ili kanali Božje ljubavi.

Pojedina razmatranja završavala su meditativno glazbenim programom. Nakon svete mise održano je kratko klanjanje uz meditativni program. Svi sudionici duhovne obnove, kako predvoditelji tako i djelatnici te korisnici, bili su izuzetno zadovoljni njezinim sadržajem. Iskustvo razmišljanja, molitve i slavljenja Boga nadahnulo nas je na još zauzetije služenje Bogu i ljudima u svakodnevici.

© 2017 Developed by mediain.hr