HODOČAŠĆE ZDRAVSTVENIH DJELATNIKA U VOĆIN

Dana 22. lipnja održano je tradicionalno hodočašće zdravstvenih djelatnika Požeške biskupije Gospi Voćinskoj. Na hodočašću je sudjelovalo i osmero djelatnika naše bolnice. Nakon dolaska u svetište i pozdrava Gospi, o. Ivan Živković, karmeličanin, održao je predavanje pod naslovom “Služiti bolesnicima u njihovoj ljudskoj cjelovitosti.” Između ostalog nas je podsjetio kako je u služenju bolesnicima važno njegovati osobni odnos s Bogom kako bismo u svakom bolesniku, posebno u onom s kojim je teško raditi, prepoznali samog Krista.
Nakon predavanja uslijedila je pobožnost krunice u crkvi i prilika za svetu ispovijed. Svečanu svetu misu predvodio je požeški biskup mons. Antun Škovčević. U svojoj je propovijedi, između ostalog, naglasio kako svaki bolesnik želi da ga se čuje i sasluša. Pozvani smo upravo to omogućiti svima, a osobito onima koji su na samrti kako bismo ih poštedili osjećaja izoliranosti i ostavljenosti. Želimo da nas čuju ljudi, ali prije svega želimo da nas Bog čuje. Želimo također i mi čuti i slijediti Božji glas poput Marije koja nam je trajni uzor i nadahnuće u slušanju Božje riječi.
Na kraju svete mise sve zdravstvene djelatnike i njihovo djelovanje povjerili smo kroz molitvu predanja našoj nebeskoj majci.

© 2017 Developed by mediain.hr