U petak, 28. rujna 2018. godine proslavili smo svetkovinu našega zaštitnika, sv. Rafaela arkanđela. Svetkovini je prethodila trodnevnica koju su predvodili prvoga dana fra Celzo Vlahović, franjevac iz Cernika, drugoga dana vlč. Marko Dušak, župni vikar u Novoj Gradiški, a trećega dana p. Hrvoje Mravak, član Družbe Isusove iz Osijeka. Na samu svetkovinu misno slavlje predvodio je p. Mirko Nikolić, član Družbe Isusove iz Opatije. P. Mirko je svojoj propovijedi naglasio simboliku upute sv. Rafaela koju je dao mladom Tobiji – da iz ribe izvadi tri organa: srce, jetru i žuč. Ova tri organa predstavljaju sve ono što je dobro u čovjeku, ali i ono što može biti loše te je upravo to poziv svakome vjerniku da promišlja o svojem životu, svojim osjećajima, a osobito o međuljudskim odnosima. Naglasio je da se upravo u međuljudskim odnosima živi i svjedoči osobna vjera ali i odnos prema Bogu.
Pod misnim slavljem pjevao je zbog bolesnika pod ravnanjem i orguljskom pratnjom Veronike Terzić, a bolesnici su sudjelovali i čitanjem misnih čitanja i ministriranjem.

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?