U četvrtak, 27. rujna 2018. godine za djelatnike je održana duhovna obnova koju je predvodio p. Hrvoje Mravak, član Družbe Isusove iz Osijeka. Ova je duhovna obnova bila u sklopu trodnevnice prigodom svetkovine sv. Rafaela, zaštitnika naše bolnice. P. Hrvoje je progovorio u svojem razmišljanju o potrebi posvješčivanja Božje blizine svakome čovjeku. Osobito je naglasio potrebu da svaki djelatnik koji se susreće s ljudima u potrebi razvija ovu svijest kako bi i sam mogao donositi nadu i radost bolesnicima. Također je na temelju nauka Evagrija Pontika, koji govori o osam misli u čovjeku, progovorio i o osobnom odnosu prema Bogu, a koji onda pomaže i razvoju dobrih odnosa među ljudima.
Duhovna obnova je završila misnim slavljem, te zakuskom i druženjem poslije mise.

cof

cof

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?