U ponedjeljak, 19. ožujka 2018. godine, u prostorijama bolnice sv. Rafael, održan je multidisciplinarni stručni sastanak pod nazivom „Optimalno liječenje mentalnih poremećaja u zajednici“, sa gostom predavačem prof. dr.sc. Slađanom Štrkalj Ivezić, dr.med. spec. psihijatar iz Klinike za psihijatriju „Vrapče“.
Stručni sastanak je bio lijepo posjećen od strane liječnika, medicinskih sestara/tehničara i drugog osoblja iz bolnica Slavonskog Broda, Nove Gradiške i Strmca.
Sastanak je bio usmjeren na govor o poboljšanju kvalitete zdravstvene zaštite pacijenata i smanjenog broja recidiva, povratka u bolnicu nakon liječenja te su se nastojale osvijestiti poteškoće u rehabilitaciji bolesnika s mentalnim poteškoćama.
Naglasak je stavljen na suvremene pristupe u liječenju mentalnih poremećaja u zajednici s posebnim osvrtom na liječenje u bolnici, pokretanjem mobilnih timova za zaštitu mentalnog zdravlja te rehabilitaciju kroz stambene zajednice.
Sastanku su nazočili i korisnici stambene zajednice sv. Ivan od Boga te svojim iskustvom doprinijeli kreativnoj diskusiji.
Stručni sastanak je dao pogled na nove perspektive liječenja mentalnih poremećaja u Hrvatskoj te ukazao na potrebu i vrijednost jačanja i razvijanja multidisciplinarne suradnje u svakodnevnom radu.
Nakon službenog dijela i prigodnog domjenka druženje se nastavilo u stambenoj zajednici sv. Ivan od Boga, u Šumetlici, koju su zainteresirani sudionici imali priliku obići i pobliže se upoznati sa životom u zajednici.

© 2017 Developed by mediain.hr