Tijekom 69. Generalnog kapitula Bolničkog reda sv. Ivana od Boga – Milosrdne braće koji se održava u Rimu, 26. siječnja 2019. godine za generalnog priora Reda izabran je na drugi mandat fra Jesus Etayo. A 29. siječnja 2019. godine za generalne savjetnike izabrani su fra Joaquim Erra I Mas, fra Pascal Ahodegnon, fra José Augusto Gaspar Louro, fra Joseph Smith, fra Dairon Orley Meneses Caro i fra Vincent Kochamkunnell.
Novome generalnom prioru i njegovim savjetnicima čestitamo i želimo Božji blagoslov, pomoć i pratnju u svim njihovim nastojanjima u služenju Redu, a onda i svima kojima su Milosrdna braća poslana.

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?