U petak, 1. veljače 2019. godine papa Franjo primio je u audijenciju članove Generalnog kapitula Reda svetog Ivana od Boga. Članovi su ga izvijestili o tijeku Generalnog kapitula, a Papa je uputio svoju poruku u kojoj je, među ostalim, rekao: “Draga braćo! Potičem vas da skrbite o svojoj formaciji, ali i da ne zanemarite laike u karizmi, u duhovnosti i misiji kršćanske gostoljubivosti, tako da i oni imaju osjećaj pripadnosti i svojim djelima nikada ne prestanu svjedočiti o duhovnosti koja je hranila život svetog Ivana Božjega. Draga braćo, nosite Isusovo suosjećanje i milosrđe bolesnima i najpotrebitijima. Izađite iz sebe, svojih granica, svojih problema i poteškoća, pridružite se drugima u povorci solidarnosti. Neka vaši mladi prorokuju i vaši stari ne prestaju sanjati (usp. Jl 3,1) Pratim vas svojim blagoslovom; i molim vas, ne zaboravite moliti za mene. Hvala vam.”

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?