U četvrtak, 27. lipnja 2018. godine održano je drugo predavanje u sklopu Škole gostoljubivosti. Škola gostoljubivosti je edukacija koju prolaze svi djelatnici bolnice, a svrha je upoznati ih s načinom i načelima rada u bolnici i s bolesnicima. Edukaciju je održao fra Kristijan Sinković, prior Bolnice. Tema ove edukacije je bila Temeljne vrijednosti Reda, a temeljna vrijednost jest gostoljubivost u stilu svetog Ivana od Boga. U svojem predavanju je prior konkretnim primjerima iz prakse prikazao kako se ova vrijednost ostvaruje prema bolesnicima i među samim djelatnicima i to kroz kvalitetu, poštovanje, odgovornost i duhovnost.

mef

sdr

cof

cof

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?