U utorak, 13. ožujka 2018. godine održana je duhovna obnova za djelatnike. Obnovu je predvodio dr. sc. Ivica Raguž, dekan KBF-a u Đakovu. Predvoditelj je u svoje razmišljanje podijelio u četiri točke:
1.Njeguj dobro u sebi i oko sebe. Misli, pričaj i djeluj dobro.
2. Samo si jedan ud zajedničkog tijela. Tijelo ne postoji bez tebe, ti ne postojiš bez tijela. Kroz molitvu, čitanje duhovnog štiva i psalama stvaraš poniznost i gradiš dobro u sebi te se otvaraš prema zajednici čiji je vrhunac u svetoj Euharistiji, koja je sjedinjenje s Bogom.
3. Ručni rad. Stvaraj rukama da bi izašao iz vlastite ograničenosti i sputanosti.
4. Izaberi pravi put na kojem možeš činiti gornja tri koraka. Odreci se puta slave, bogatsva, moći i dopadljivosti drugima.

Razmišljanje je zaključio primjerima Abrahama i Lota kao dvojice vjernika, koji svaki na svoj način živi vjeru i svjedoči je. Obnova je završila misnim slavljem i prigodnom zakuskom.

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?