Šumetlica 07.05.2018.

Naše sudjelovanje na 3 . Konferenciji o Palijativnoj skrbi s međunarodnim sudjelovanjem: “Palijativna skrb u zajednici – hrvatska i europska iskustva ”

Konferencija je održana od 04. do 06. svibnja 2018. u Puli, u organizaciji Istarskih domova zdravlja i Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora.

Bilo je mnogo sudionika gdje su se mogla čuti različita iskustva, uspjesi, ideje te teškoće u radu. Naša Bolnica je aktivno sudjelovala. S.Lucija Bijelić,mag.psihologije iznijela je zanimljive podatke istraživanja pod nazivom “Sindrom sagorijevanja kod medicinskog osoblja s palijativnog i psihijatrijskog odjela u Specijalnoj bolnici sv. Rafael Strmac.
Dr.Maristela Šakić iznijela je zanimljiv prikaz četiri izazovna slučaja pod nazivom “Multidisciplinarni izazovi u stacionarnom palijativnom liječenju”.
Također smo izložili poster koji su izradili s.Marija Babić-duhovnik i vlč.Robert Mackuljak,dipl.teolog sa prikazom teme “Uloga duhovnika u Palijativnoj skrbi Bolnice sv. Rafael – Strmac”.
Vratili smo se puni pozitivnih iskustava. Prepoznati smo i priznati kao prva Palijativna bolnica u Hrvatskoj. Uspostavljena su nova prijateljstva – suradnje. Nastavljamo dalje sa novim elanom i željom za proširivanjem znanja te povećanja kvalitete usluge prema našim pacijentima – gostima.

Biljana Skorupan, mag.med.tech.

© 2017 Developed by mediain.hr