Šumetlica 07.05.2018.

Naše sudjelovanje na 3 . Konferenciji o Palijativnoj skrbi s međunarodnim sudjelovanjem: “Palijativna skrb u zajednici – hrvatska i europska iskustva ”

Konferencija je održana od 04. do 06. svibnja 2018. u Puli, u organizaciji Istarskih domova zdravlja i Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora.

Bilo je mnogo sudionika gdje su se mogla čuti različita iskustva, uspjesi, ideje te teškoće u radu. Naša Bolnica je aktivno sudjelovala. S.Lucija Bijelić,mag.psihologije iznijela je zanimljive podatke istraživanja pod nazivom “Sindrom sagorijevanja kod medicinskog osoblja s palijativnog i psihijatrijskog odjela u Specijalnoj bolnici sv. Rafael Strmac.
Dr.Maristela Šakić iznijela je zanimljiv prikaz četiri izazovna slučaja pod nazivom “Multidisciplinarni izazovi u stacionarnom palijativnom liječenju”.
Također smo izložili poster koji su izradili s.Marija Babić-duhovnik i vlč.Robert Mackuljak,dipl.teolog sa prikazom teme “Uloga duhovnika u Palijativnoj skrbi Bolnice sv. Rafael – Strmac”.
Vratili smo se puni pozitivnih iskustava. Prepoznati smo i priznati kao prva Palijativna bolnica u Hrvatskoj. Uspostavljena su nova prijateljstva – suradnje. Nastavljamo dalje sa novim elanom i željom za proširivanjem znanja te povećanja kvalitete usluge prema našim pacijentima – gostima.

Biljana Skorupan, mag.med.tech.

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?