Specijalna bolnica za psihijatriju i palijativnu skrb

„Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu koji kuca otvorit će se. Ta ima li koga među vama da bi svojemu sinu, ako ga zaište kruha, kamen dao?“ Mt 7,7-12

3.7.2024.  u dvorištu naše Bolnice otvoren je Park života.

Park života simbolični je naziv igrališta na zelenoj površini ispod Bolnice koje pronosi misiju života, misiju milosrdne braće. Ovo igralište je produkt velikog donatorskog koncerta pod nazivom „Pjesmom i sportom do zdravlja”. Na koncertu su nastupile velike glazbene zvijezde: Zorica Kondža, Joško Čagalj Jole, Đani Stipaničev, Pero Panjković te domaći izvođači: Matej Predojević Petrić i Aurore u pratnji Jocker banda Nova Gradiška. Koncert je organizirala Hrvatska liga protiv raka „Dr. Zorislav Slović” podružnica Nova Gradiška, a sredstava su prikupljana za kupnju sportske opreme u svrhu psihofizičkog oporavka bolesnika u Specijalnoj bolnici za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac.

Prikupljena sredstava iskorištena su za postavljene sprava za vježbanje koje će bolesnicima osigurati sportske aktivnosti u svrhu što bržeg i lakšeg oporavka.

Svečano otvorenje Parka upriličeno je prigodnim programom, pjesmom, plesom i ugodnim druženjem. Park je otvorila ravnateljica Maristela Šakić, dr. med. spec. psih., pozdravnim govorom, prigodnom zahvalom i svečanim rezanjem vrpce. Svoje zadovoljstvo realiziranim projektom izrazila je gospođa Terezija Grgić, predsjednica novogradiške Lige protiv raka. Nakon toga su prigodni program pjesmom i plesom upriličili pacijenti te su demonstrirali izvođenje vježbi na novim spravama. Profesor Mladen Šop upoznao je prisutne s disk golfom, a nakon toga je nastavljeno ugodno druženje pacijenata, djelatnika i njihovih obitelji uz rekreaciju, igre i roštiljadu.