Specijalna bolnica za psihijatriju i palijativnu skrb
Specijalna bolnica za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac je zdravstvena ustanova u mreži bolničkih zdravstvenih ustanova Republike Hrvatske te je kao takva ugovorna zdravstvena ustanova Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje, sa svim svojim kapacitetima.

KAKO DOĆI NA LIJEČENJE?

ODJEL ZA KRONIČNE DUŠEVNE BOLESTI (PSIHIJATRIJA)-NAČIN DOLASKA

Prije dolaska na liječenje molimo OBAVEZNO popuniti PRIJEMNI OBRAZAC
    1. indikacijski psihijatrijski pregled za mogući prijem uz predočenu uputnicu liječnika obiteljske medicine u redovitoj psihijatrijskoj ambulanti dogovoriti na broj telefona: 035-386-703.
    2. Premještaj iz bilo koje psihijatrijske klinike ili opće bolnice nakon završenog akutnog liječenja uz preporuku psihijatra.
    3. Psihijatrijski nalaz sa preporukom psihijatra iz bilo koje psihijatrijske ambulante.
Nakon dostavljene medicinske dokumentacije, odluku o indikaciji za liječenje u Bolnici donosi i pismenim odgovorom posredstvom Informativnog centra potvrđuje stručni kolegij liječnika.

ODJEL PALIJATIVNE SKRBI I DUGOTRAJNOG LIJEČENJA-NAČIN DOLASKA

Prije dolaska na liječenje molimo OBAVEZNO popuniti PRIJEMNI OBRAZAC
    1. Premještaj iz bilo koje opće bolnice ili klinike sa nazankom kako je bolesnik posredstvom liječnika specijaliste iz bilo koje grane medicine prepoznat kao palijativni bolesnik i upućen pod dijagnozom palijativna njega i skrb – Z51.5
    2. Prijem iz kuće nakon što je obiteljski liječnik prepoznao bolesnika kao palijativnog te ga uputio pod dijagnozom palijativna njega i skrb – Z51.5
Nakon dostavljene medicinske dokumentacije, odluku o indikaciji za liječenje u Bolnici donosi i pismenim odgovorom posredstvom Informativnog centra potvrđuje stručni kolegij liječnika. Što osiguranik eventualno plaća sam? – Participaciju ako nije oslobođen plaćanja participacije ili nema dopunsko zdravstveno osiguranje, – Pranje osobnog rublja u vanjskom servisu ukoliko to za njega ne čini rodbina.