KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA

Dana 28. ožujka održana je korizmena duhovna obnova za djelatnike naše bolnice. Obnovu je predvodio p. Stjepan Ivan Horvat iz Družbe Misionara Krvi Kristove.
Na početku svog nagovora podsjetio nas je kako se nalazimo u svojevrsnom finalu korizmenog vremena. Smisao cijele korizme je doći pred Boga takvi kakvi jesmo, priznati istinu o samom sebi i donijeti dobre odluke za svoj duhovni život. Potrebna je ustrajnost u donošenju dobrih odluka i nakon eventualnih padova. Svaka naša odluka u konačnici treba biti usmjerena prema našim bližnjima s kojima treba podijeliti svoje vrijeme. Provođenje dobre odluke uključuje u sebi i spremnost na žrtvu. Citirajući papu Franju, naveo je kako ne vjeruje u odricanje koje ne boli. Isus nam je dao primjer na koji način umirati za drugoga.
Kršćanski način ponašanja često provocira ljude ovog svijeta što u nama samima može stvoriti pritisak i kušnju. Bog dopušta takve trenutke s razlogom. Unatoč protivštinama potrebno je slijediti Isusa u svemu. Nitko od nas u tome nije savršen kao što nisu bili niti Isusovi učenici koji se nisu mogli nositi s teškim trenucima kroz koje ih je Isus vodio.
Potom je iznio nekoliko svojih osobnih iskustava u kojima se susreo s nedosljednim vjernicima koji svoj način govora i ponašanja prilagođavaju prilikama. Bog računa s našom slabošću i želi nam pomoći kako bismo dosljednije živjeli ono što ispovijedamo da vjerujemo. Potrebno je odvažiti se govoriti o Bogu drugima jer upravo o tome često ovisi i njihovo spasenje. Podijelio nam je također i svoje iskustvo rada s beskućnicima te istaknuo kako oni nisu potrebni sažaljenja, nego imaju potrebu za sugovornikom koji će ih poštivati i ravnopravno s njima razgovarati. Navedeno iskustvo možemo primijeniti i u našem radu s bolesnicima.
Na kraju duhovne obnove pater Stjepan predvodio je svetu misu s nagovorom na kojoj su bili prisutni i naši korisnici. Prije mise održana je molitva krunice i prilika za ispovijed. Susret je završio domjenkom za djelatnike i druženjem u našoj blagovaoni.

 

© 2017 Developed by mediain.hr