Specijalna bolnica za psihijatriju i palijativnu skrb

Dana 16. svibnja 2024. godine u prostorijama Specijalne bolnice Sveti Rafael Strmac, održan je susret članova Hrvatske lige protiv raka i domaćina povodom donacije sprave za vanjski fitnes „veslarice.“

Goste su srdačno dočekali ravnateljica bolnice Maristela Šakić, prior fra Giovanni i glavna sestra bolnice Ivana Mihić. Predstavnici Bolnice su na početku susreta izrazili zahvalnost Hrvatskoj ligi protiv raka na ovoj vrijednoj donaciji, naglasivši kako će sprava značajno doprinijeti fizičkoj rehabilitaciji bolesnika palijativne skrbi i dugotrajnog liječenja te povećati mogućnosti za rekreativne aktivnosti unutar bolničkog kompleksa. Također je upućena i riječ zahvale Tereziji Grgić, predsjednici podružnice Hrvatske lige protiv raka u Novoj Gradiški, koja je organizator ovoga susreta.

Predsjednik Hrvatske lige protiv raka prof.dr.sc. Damir Eljuga, dr.med. izrazio je zadovoljstvo što su mogli doprinijeti radu Bolnice i pomoći u poboljšanju uvjeta za bolesnike. Po završetku uvodnih govora, gospodin Eljuga uručio je ravnateljici gospođi Šakić sliku akademskog slikara Krune Bošnjaka.

Nakon što su razmijenjeni prikladni pokloni, gosti su imali priliku obići prostore Bolnice i pobliže se upoznati s radom Bolnice.

Ovaj susret predstavlja još jedan korak naprijed u unapređenju zdravstvenih usluga te primjer kako sinergija između organizacija može dovesti do pozitivnih promjena u zajednici. Nadamo se da će se suradnja između Specijalne bolnice Sveti Rafael Strmac i Hrvatske lige protiv raka nastaviti i u budućnosti na korist svih bolesnika.