U petak, 2.lipnja 2017. godine našu bolnicu su posjetili psihijatri Slavonije i Baranje.

U tom susretu koji je bio ispunjen kolegijalnošću i srdačnošću ravnateljica bolnice Maristela Šakić, dr.med. spec.psihijatar pozdravila je sve nazočne i zahvalila se na dosadašnjoj suradnji. Prikazala je multidisciplinarni pristup bolesniku/gostu na Odjelu kroničnih duševnih bolesti i Odjelu palijativne skrbi i dugotrajnog liječenja.

Nakon šest godina djelovanja bolnice podijelila je iskustvo rada i života u bolnici svih djelatnika koji pripadaju velikoj obitelji Milosrdne braće u cijelom svijetu.

Također je prikazala statističke pokazatelje prijema i otpusta te postotak rehospitalizacije  bolesnika liječenih na psihijatriji u periodu od 2013. do svibnja 2017. godine.

S velikim zadovoljstvom je sve prisutne upoznala s jedinstvenim kontinuitetom timskog liječenja u bolnici i nastavak rehabilitacije  po tipu stambene zajednice čiji su osnivači u suradnji sa stručnim timom Bolnički red Milosrdne braće.

Sudionici skupa su sa posebnim zanimanjem pratili prezentiranu rehabilitaciju o bivšem bolesniku, a sada korisniku, u stambenoj zajednici „Sv. Ivan od Boga“.
Gosti su se nakon toga osvježili uz domjenak te nastavili susret  u Općoj bolnici Nova Gradiška gdje su uslijedila  stručna predavanja na temu Psihijatrija u zajednici. I  nakon toga  druženje u zajedništvu.

   

 

 

 

 

 

   

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?