U petak, 2.lipnja 2017. godine našu bolnicu su posjetili psihijatri Slavonije i Baranje.

U tom susretu koji je bio ispunjen kolegijalnošću i srdačnošću ravnateljica bolnice Maristela Šakić, dr.med. spec.psihijatar pozdravila je sve nazočne i zahvalila se na dosadašnjoj suradnji. Prikazala je multidisciplinarni pristup bolesniku/gostu na Odjelu kroničnih duševnih bolesti i Odjelu palijativne skrbi i dugotrajnog liječenja.

Nakon šest godina djelovanja bolnice podijelila je iskustvo rada i života u bolnici svih djelatnika koji pripadaju velikoj obitelji Milosrdne braće u cijelom svijetu.

Također je prikazala statističke pokazatelje prijema i otpusta te postotak rehospitalizacije  bolesnika liječenih na psihijatriji u periodu od 2013. do svibnja 2017. godine.

S velikim zadovoljstvom je sve prisutne upoznala s jedinstvenim kontinuitetom timskog liječenja u bolnici i nastavak rehabilitacije  po tipu stambene zajednice čiji su osnivači u suradnji sa stručnim timom Bolnički red Milosrdne braće.

Sudionici skupa su sa posebnim zanimanjem pratili prezentiranu rehabilitaciju o bivšem bolesniku, a sada korisniku, u stambenoj zajednici „Sv. Ivan od Boga“.
Gosti su se nakon toga osvježili uz domjenak te nastavili susret  u Općoj bolnici Nova Gradiška gdje su uslijedila  stručna predavanja na temu Psihijatrija u zajednici. I  nakon toga  druženje u zajedništvu.

   

 

 

 

 

 

   

© 2017 Developed by mediain.hr