U vremenskom periodu od 30.09.-02-10-2021., te od 08.-09.10.2021. god. naša Bolnica je sudjelovala na poslijediplomskom tečaju stalnog medicinskog usavršavanja I.kategorije, pod nazivom ” Osnove palijativne medicine”, u organizaciji Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, Doma zdravlja Osječko-baranjske županije, Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb OBŽ i Alumni Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, mjesto odžavanja je bilo u Osijeku, a voditeljice tečaja su bile doc.dr.sc. Štefica Mikšić, mag.med.techn i Brankica Juranić, mag.med.techn.
Cilj ovog tečaja je bio unaprijediti standarde znanja i vještina u palijativnoj medicini te usavršavanje kompetencija koje su potrebne za samostalno pružanje skrbi u domeni palijativne medicine, temeljenih na suvremenim znanstvenimspoznajama u zbrinjavanju palijativnog bolesnika u skladu s etičkim načelima struke, navedeno je od strane organizatora.
Ravnateljica, Maristela Šakić, dr.med.spec.psih, imala je izlaganja, pod temama: ” Primjer dobre prakse-bolnička palijativna praksa i lokalna zajednica- Specijalna bolnica sveti Rafael Strmac” ( dana 01.10.2021.), “Žalovanje u palijativnoj skrbi” i ” Duhovnost u palijativnoj medicini” (dana 09.10.2021.). Izlaganje su imali : Zoran Krpan, bacc.physioth., pod temom ” Najčešći respiratorni problemi u palijativnoj medicini-uloga fizioterapeuta” i Olivera Grgić, dipl.soc.radnica, pod temom: “Socijalni radnik u palijativnoj skrbi ” ( dana 09.10.2021. god.). Polaznica ovog tečaja je bila i djelatnica naše ustanove, Spomenka Petek, dr.med.
Tečaj je bio prilika za razmjenu iskustava, druženje s kolegama, kao i davanje informacija o radu naše ustanove.

Olivera Grgić, dipl.soc.radnica

Strmac, 11.10.2021. god.

© 2017 Developed by mediain.hr