Sudjelovanje na 4. Međunarodnom simpoziju Palijativne skrbi

 

12. i 13. rujna 2019. godine je održan 4. Međunarodni simpozij Palijativne skrbi u Našicama gdje su aktivno sudjelovali djelatnici naše bolnice; ravnateljica Maristela Šakić, dr.med.spec.psihijatar sa temom “Potpora obitelji umirućih; iskustva u Specijalnoj bolnici Sveti Rafael”, Antonija Pejaković Ličina, bacc.med.techn. sa temom “Zaštita dostojanstva pokojnika i potpora obitelji nakon smrti bolesnika” i Ivana Mihić, mag.med.techn. sa temom “Suočavanje sa smrću”. Na simpoziju su kroz prezentacije i diskusije razmijenjena znanja, stavovi, iskustva i ideje o procesu palijativne skrbi.

 

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?