Tijekom Došašća običaj je u našoj Bolnici slaviti misno slavlje na svakom od odjela bolnice: Odjelu za palijativnu skrb i Odjelima psihijatrije. Želja nam je ovim slavljima na poseban način pokazati pažnju i ljubav prema svim našim pacijentima, a osobito onima koji su nepokretni te ne mogu doći u crkvu na misna slavlja. Bolesnici aktivno sudjeluju u pripremi slavlja pripremom prostora na odjelima, pjevanjem, čitanjem i ministriranjem što je još jedna prilika da pokažu svoje sposobnosti i razvijaju osjećaj pripadnosti bolnici, odnosno sposobnosti biti jedni drugima na usluzi.

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?