U srijedu, 6. prosinca 2017. godine, proslavili smo spomen sv. Nikole. U proslavu su uključeni bolesnici koji u sklopu radne terapije svake godine pripreme prigodan pa su tako i ove godine pripremili predstavu o sv. Nikoli u današnje vrijeme tehnike i tehnologije. Vrhunac je bio podjela prigodnih darova za djecu. Uslijedilo je zatim druženje uz kolače i sokove, a za djecu je priređen zabavni program u kojem su se imali prilike družiti i upoznati međusobno i s našim pacijentima i ostalim djelatnicima. Svake godine nastojimo razveseliti našu djecu, ali i naše bolesnike na ovaj dan darivanja i slavljenja dobrote po svetome Nikoli. Želja nam je da djeca upoznaju i mjesto na kojem rade njihovi roditelji ali i da se međusobno upoznaju. A i samim bolesnicima ovo je trenutak za koji se pripremaju nekoliko tjedana i u kojem imaju priliku pokazati svoje talente i sposobnosti. Kod nas u bolnici baš na ovaj način pokazuje se poruka ovoga svetca – svatko može biti dobar i primiti dobrotu samo mu treba dopustiti da se pokaže i ostvari u svojoj kreativnosti i domišljatosti.

     

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?