U četvrtak, 7. prosinca 2017. godine proslavili smo svetkovinu sv. Ambrozija, zaštitnika Provincije Reda Milosrdne braće, a kojoj pripada i naša Bolnica. Sveti Ambrozije je svetac koji je osim ovoga, s našim krajevima povezan i svojim propovijedanjem i poučavanjem prije skoro 1600 godina, a kojim je vjernike uspio vratiti u krilo Crkve. Misno slavlje je predvodio bolnički kapelan, a pjevao je zbor bolesnika naše bolnice. Kapelan je u svojoj propovijedi istaknuo poruku ovoga svetca, koji nas uči da Sveto pismo treba čitati s razumijevanjem kako bismo mogli prihvatiti i otkriti što Bog svojom riječju poručuje svakome od nas. A osobito u ovim vremenima boravka u bolnici i traganju za smislom života i bolesti.

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?