U četvrtak, 9. svibnja 2019. održano je prvo predavanje – tribina iz serije predavanja koja priprema i održava prof. dr. sc. Križo Katinić, spec. psihijatar. Tema predavanja bila je „SMISAO ŽIVOTA U GLOBALIZIRANOM SVIJETU“, a na predavanju su sudjelovali medicinski djelatnici i djelatnici raznih područja koji sudjeluju u terapijskim procesima bolesnika.
Predavač je govorio o traženju smisla čovjeka u suvremenom, globaliziranom svijetu u kojem se čovjek često osjeća izgubljenim do te mjere da ne može otkriti smisao osobnoga života i postojanja. Naglasio je da je odgovor na pitanja smisla nešto što čovjek mora nastojati pronaći unutar sebe ali i u suodnosu s drugim ljudima koji su dio njegovog života.

Nakon predavanja razvila se i rasprava u kojoj su sudionici iznosili svoja osobna iskustva traženja i pronalaženja smisla.

Sljedeće predavanje na temu „ZDRAVSTVENE I PSIHOLOŠKE PRETPOSTAVKE PREVENCIJE MALIGNIH BOLESTI“ – održat će se 6. lipnja.

btr

2019. u 15 sati

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?