U četvrtak, 21. ožujka 2019. godine, u prostorijama bolnice Sv. Rafael, održan je konstruktivan radni sastanak s predstavnicima Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom – ravnateljicom Damirom Benc, pomoćnikom ravnateljice za sustav zapošljavanje osoba s invaliditetom Alenom Kolarom i pomoćnicom ravnateljice za profesionalnu rehabilitaciju Jasenkom Sučec.
Ravnateljica bolnice, dr. Maristela Šakić, ukratko je upoznala prisutne s radom bolnice i stambene zajednice sv. Ivan od Boga te iznijela ključne okosnice sastanka. Sastanak je bio savjetodavnog karaktera, usmjeren na govor o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom te mogućnostima pokretanja integrativne radionice kao i primjerima dobre prakse.
Nakon konstruktivnog dijela koji je otvorio nove perspektive i dao novi pogled, sudionici su bili upoznati sa prostorijama i funkcioniranjem odsjeka radne terapije u bolnici te prostorijama stambene zajednice sv. Ivan od Boga.

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?