Dana 7. lipnja 2022.godine našu ustanovu su posjetili prof.dr.sc Ninoslav Mimica, kao predstavnik Klinike za psihijatriju Vrapče, i Sandra Kerovec, kao predsjednica Udruge “OZANA”, ispred Referentnog centra za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi kako bi našoj ustanovi donirali 30 ručno izrađenih rukavića te prezentirali skrb i njegu bolesnika s kognitivnim teškoćama.

Pri tome su predestavili program Štrikeraj Cafféa koji provodi Udruga “OZANA”, a uključuje zajednički stvaralački i kreativni proces članova lokalne zajednice i korisnika udruge. Oni zajedno pletu i kukičaju vunene rukaviće za oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija. Na rukavićima se nalaze 3D komponente koje pacijenti mogu dodirivati, povlačiti, vrtjeti prstima itd. što se pokazalo kao uspješna terapijska metoda pri smirivanju motornih nemira i napetosti kod takvih pacijenata.

Ova posjeta se iskoristila i kako bi se razgovaralo o suradnji zdravstvenih ustanova u promicanju i poboljšanju vidljivosti palijativne skrbi u Hrvatskoj.

Posjet je zaključen pozivom na Hrvatski kongres o Alzheimerovoj bolesti s međunarodnim sudjelovanjem CROCAD-22 koji će se održati od 5. do 8. listopada 2022.godine u Supetru na otoku Braču.

© 2017 Developed by mediain.hr