U subotu, 22. travnja 2017. godine našu su Bolnicu posjetili članovi udruga koje se skrbe za palijativne bolesnike

Članovi Udruge za pomoć neizlječivima iz Čakovca, Udruge za palijativnu pomoć “Srce” iz Novoga Marofa, Hrvatskoga društva medicinskih sestara u palijativnoj skrbi iz Zagreba i Tim volontera Franjevačkog svjetovnog reda iz Zagreba posjetili su našu Bolnicu kako bi se upoznali s načinom rada na Odjelu palijativne skrbi i dugotrajnog liječenja. Goste su dočekali i predstavili postavke i način rada s bolesnicima ravnateljica dr. Maristela Šakić, medicinska sestra Katarina Šimunović i bolnički kapelan Robert Mackuljak. U razgovoru su gosti imali prilike iznijeti i svoja osobna iskustva. Nakon predstavljanja rada Bolnice, djelatnici su goste proveli kroz odjele Palijativne skrbi i Psihijatrije te se detaljnije upoznati s konkretnim djelovanjem medicinskog osoblja, a obilazak je završio u kapelici gdje su imali prilike čuti pojedinosti o povijesti i duhovnosti Reda Milosrdne braće.

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?