Dana 5. ožujka u našoj bolnici obilježen je pokladni utorak. Kao što je uobičajeno za ovaj dan obilježli smo ga pjesmom, plesom i maskama. Održavanje maskenbala organizirali su naši vješti, kreativni i snalažljivi radni terapeuti Marina, Nikolina i Stojan, uz pomoć socijalne pedagoginje Ines. Proteklih desetak dana oni su s pacijentima vježbali svladavanje ritmova i riječi pjesama poznatih hrvatskih, inozemnih i ex YU izvođača. Uz dozu pozitivne treme pokazali su ono što su naučili. Njihov nastup nadzirao je i ocjenjivao stručni žiri koji je imao jako težak zadatak. Ipak, uspjeli su izabrati pobjednike ovogodišnjeg maskiranog talent showa. Tako su prvu nagradu odnijele Strmačke lole s pjesmom “Ej mjeseče”, drugu nagradu Marichuy s pjesmom “Contigo” i treću nagradu Štrumpf i Štrumpfeta s pjesmom “I sve dok dišen”. Na kraju je važno istaknuti da je svaki sudionik ovoga showa pobjednik jer je svojim uključivanjem pobjedio vlastite granice, otkrio ili pokazao svoje talente i sve nas razveselio na ovogodišnjem maskiranom talent showu.

cof

cof

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?