U četvrtak, 20. srpnja 2017. godine u Šumetlici održana je Osnivačka skupština Udruge za poboljšanje kvalitete života socijalno neintegriranih odraslih osoba „Granada“. Cilj je udruge promicanje i zaštita prava i unaprjeđenje kvalitete življenja socijalno neintegriranih odraslih osoba, odnosno osoba s intelektualnim poteškoćama, osoba s mentalnim poteškoćama, osoba s problemom ovisnosti o alkoholu, drogama, kockanju i drugim oblicima ovisnosti, osoba s posebnim potrebama te starih i nemoćnih osoba. Na Skupštini su izabrana upravna tijela Udruge, te je za predsjednika izabran fra Kristijan Sinković, a za potpredsjednicu dr. Maristela Šakić. Nakon Skupštine su članovi osnivači ostali u druženju s korisnicima Stambene zajednice „Sv. Ivan od Boga“.

 

 

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?