Poštovani suradnici,

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas kako naša Bolnica započinje seriju multiprofesionalnih susreta – tribina za liječnike, medicinske sestre/tehničare, socijalne radnike, pedagoge, psihologe i župne pastoralne suradnike.

Osnovni cilj je proširivanje znanja, senzibilizacija i podizanje svijesti o čuvanju i prevenciji, tjelesnog, a osobito duševnog zdravlja.

Naša Bolnice nije samo ustanova za njegu i skrb palijativnih bolesnika, te liječenje i rehabilitaciju psihijatrijskih bolesnika, već sjecište čuvanja i unaprjeđenja zdravlja, kvalitete duhovnog, tjelesnog i psihosocijalnog života.

Predavanja će se održavati jednom mjesečno prema priloženom programu, počevši od svibnja ove godine, bez kotizacije, a uz bodovanje nadležnih komora.
Predavanja će biti interaktivna u kojima ćemo podijeliti vlastita iskustva i dileme, a organizator i voditelj je stručni i znanstveni savjetnik, djelatnik naše Bolnice, prof. dr.sc. Križo Katinić,dr.med. spec.psih.

Ovim susretima se želimo međusobno otvoriti za podizanje stručne i duhovne razine u pristupu našim bolesnicima, njihovim obiteljima i svim potrebitima iz šire društvene zajednice, kako bi stvorili zajedničku mrežu razumijevanja, podrške i pomoći.

Vjerujemo da zajednički možemo poboljšati multidisciplinarnu učinkovitost, kao i humanu razinu našeg profesionalnog i opće ljudskog poslanja.

Nakon svakog susreta biti će upriličeno druženje uz prigodni domjenak.

Prilažemo teme susreta za mjesec svibanj i lipanj, a o susretu za rujan i dalje ćemo Vas naknadno izvijestiti.

RASPORED PREDAVANJA

prof.dr. sc. Križo Katinić:
„SMISAO ŽIVOTA U GLOBALIZIRANOM SVIJETU“ – 09.05. 2019. u 15 sati

prof.dr. sc. Križo Katinić:
„ZDRAVSTVENE I PSIHOLOŠKE PRETPOSTAVKE PREVENCIJE MALIGNIH BOLESTI“ – 06.06. 2019. u 15 sati

U najavi za rujan:

prof.dr. sc. Križo Katinić:
„STRES – TIM – KOMUNIKACIJA“ – 15 sati

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?