U Jubilarnoj 2022 godini kojom se obilježava 450 godina od papinskog dekreta kojim je osnovan Bolnički red Sv. Ivana od Boga, redovnici Milosrdne braće u zajedništvu sa suradnicima od 28 veljače do 6 ožujka održavaju Provincijski kapitul. To se dešava svake četiri godine i primarni cilj kapitula je preispitati naše djelovanje u bolnicama tijekom proteklog perioda te programirati aktivnosti za iduće razdoblje. Isto tako na kapitulu se izabiru redovnici koji će iduće razdoblje biti poglavari te voditi Provinciju da se na najbolji način ostvari naša misija Gostoljubivosti. Zadatak svih nas je da molitvom popratimo sudionike kapitula da njihove aktivnosti, djelovanje i izbori budu prosvjetljeni darovima Duha Svetoga.

Na blagdan Svijećnice tijekom svete mise svečano je otvorena navedena jubilarna godina. Na početku mise prior fra Kristijan Sinković ukratko nas je podsjetio na značenje blagdana i Dana posvećenog života u kojem se spominjemo svih naših redovnika i redovnica te njihova djela služenja u Crkvi. Potom nas je upoznao s nekim povijesnim okolnostima vezanim uz nastanak Reda i njegova priznanja od strane pape. Na kraju nas je pozvao da svojom molitvom pratimo sudionike kapitula kako bi njihove aktivnosti, djelovanje i izbori bili prosvijetljeni darovima Duha Svetoga.

U tu svrhu na kraju svake svete mise sve do završetka provincijskog kapitula moli se posebna molitva.

MOLITVA ZA 137. PROVONCIJSKI KAPITUL REDA MILOSRDNE BRAĆE

Bože, Oče Svemogući, koji si poslao svoga Sina Isusa, dobrog Samarijanca, da liječi rane čovječanstva, otvori naša srca kako bismo provincijski kapitul prihvatili kao dar i priliku za obnovu naše misije gostoljubivosti.

Gospodine Isuse Kriste, koji si poslao svoje apostole da navještaju tvoje kraljevstvo i koji si svetom Ivanu od Boga povjerio brigu za bolesne i nemoćne, obdari proročkom hrabrošću članove kapitula da novim žarom prepoznaju i izgrađuju budućnost našeg poslanja.

Duše Sveti podari nam svoju svjetlost i darove kako bi se posvetili novom vizijom, u zajedništvu s našim suradnicima, da danas i zauvijek naša karizma sije svjetlo milosrđa u svim našim ustanovama.

Presveta Marijo dobrog savjeta ohrabri redovnike i suradnike da s tvojom pomoću iziđu s hrabrošću i pronađu nove načine širenja i svjedočenja gostoljubivosti.

To te molimo po Kristu tvojem Sinu koji živi i kraljuje u vijeke vjekova. Amen.

© 2017 Developed by mediain.hr