U petak, 15. prosinca 2017. godine slavili smo adventsko misno slavlje u Stambenoj zajednici sveti Ivan od Boga u Šumetlici. Ovo je već tradicionalno slavlje u vremenu Došašća u kojem se okupe korisnici, asistenti i suradnici u Zajednici kako bi i na taj način obilježili ovo vrijeme pripreme za svetkovinu Božića. Misno slavlje je predvodio bolnički kapelan, a korisnici u sudjelovali čitanjem misnih čitanja, ministriranjem i pjevanjem. Nakon misnoga slavlja svi okupljeni zadržali su se u druženju uz kavu i kolače.

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?