GRUPA TERAPIJSKOG VRTLARENJA

Grupa terapijskog vrtlarenja od samih početaka bila je jako vrijedna i marljiva pa su članovi grupe zajedno sa radnom terapeutkinjom Marinom obrađenu i pripremljenu zemlju pretvorili u jedan predivan vrt pun povrća. Uz zajedničke napore zasađeni su krumpir, luk, mrkva, peršin i pastrnjak. Povrće se redovno plijevilo, okopavalo i prorjeđivalo tako da smo na kraju dobili zavidne gredice i u iščekivanju smo svojih plodova. Osim vrta zasadili smo papriku, krastavce i rajčicu u plastenik. Okoliš plastenika uredili smo i zasadili začinskim biljem te je i tu grupa vrlo aktivna u redovnom održavanju, navodnjavanju i plijevljenju trave kako bi biljke što bolje rasle i što prije ubirali prve plodove. Članovi grupe su vrlo motivirani za aktivnosti koje provode na svježem zraku te zajedno uče nove vještine.

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?