FRUP – Festival rehabilitacije u psihijatriji manifestacija je po prvi puta održana u petak 13. srpnja 2018. godine s namjerom stvaranja nove tradicije u našoj bolnici i željom da obogatimo svoj uobičajeni repertoar aktivnosti kojima kroz timski rad nastojimo pomoći svakom gostu/bolesniku naše bolnice da prepozna vlastite snage i stekne sposobnost nositi s teškoćama s kojima se svakodnevno susreće u procesu liječenja u bolnici kao i sa svime što ga očekuje nakon izlaska iz bolnice.
U programu koji je sadržavao izložbu i glazbeno-zabavni dio uz bolesnike bolnice sudjelovali su i korisnici Organiziranog stanovanja Šumetlica i članovi udruge Granada.
Svojim dolaskom FRUP su podržali udruga Suncokret i obitelji naših izvođača. Izložbom radova izrađenim na radionicama radne terapije dali smo priznanje uspješno obavljenim zadatcima i malim koracima koji mogu dovesti do velikih promjena uz dosljednost i uvid u vlastite mogućnosti i ograničenja.
Glazbeno-zabavni program u suradnji sa socijalnom pedagoginjom iskoristilil smo u treningu socijalnih vještina i prikaza primjene pjesme i vica kao najdostupnijih instrumenta za opuštanje i zabavu.
FRUP ze završio podjelom nagrada koje su osvojili naši bolesnici: prvo mjesto s ruskom pjesmom U raljska ja rjabinuška, drugo pjesmom Pleši sa mnom te treće mjesto koje su podijelili dvojica sudionika s pjesmom Suada i bećarcem koji je dodatno začinio program, osobito stih: “da nema naše doktorice ne bi bilo ovakve zajednice” i “΄ko što je prior takvog nigdje nema, nit će biti nit će se roditi”.
Ipak publiku je najviše digla na noge pjesma “Za dobra stara vremena” i iznenađenje koje su nam pružile sestre iz Družbe Marijinih sestara od čudotvorne medaljice svirajući na svojim tradicionalnim instrumentima tam-tam i bongos.
Festival je završio prigodnim druženjem uz zakusku svih sudionika i publike koje je došla podržati sve koji su uložili svoje talente i vrijeme u organizaciji i izvedbi.

cof

mef

cof

dav

dav

dav

dav

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?