FRUP – Festival rehabilitacije u psihijatriji manifestacija je po prvi puta održana u petak 13. srpnja 2018. godine s namjerom stvaranja nove tradicije u našoj bolnici i željom da obogatimo svoj uobičajeni repertoar aktivnosti kojima kroz timski rad nastojimo pomoći svakom gostu/bolesniku naše bolnice da prepozna vlastite snage i stekne sposobnost nositi s teškoćama s kojima se svakodnevno susreće u procesu liječenja u bolnici kao i sa svime što ga očekuje nakon izlaska iz bolnice.
U programu koji je sadržavao izložbu i glazbeno-zabavni dio uz bolesnike bolnice sudjelovali su i korisnici Organiziranog stanovanja Šumetlica i članovi udruge Granada.
Svojim dolaskom FRUP su podržali udruga Suncokret i obitelji naših izvođača. Izložbom radova izrađenim na radionicama radne terapije dali smo priznanje uspješno obavljenim zadatcima i malim koracima koji mogu dovesti do velikih promjena uz dosljednost i uvid u vlastite mogućnosti i ograničenja.
Glazbeno-zabavni program u suradnji sa socijalnom pedagoginjom iskoristilil smo u treningu socijalnih vještina i prikaza primjene pjesme i vica kao najdostupnijih instrumenta za opuštanje i zabavu.
FRUP ze završio podjelom nagrada koje su osvojili naši bolesnici: prvo mjesto s ruskom pjesmom U raljska ja rjabinuška, drugo pjesmom Pleši sa mnom te treće mjesto koje su podijelili dvojica sudionika s pjesmom Suada i bećarcem koji je dodatno začinio program, osobito stih: “da nema naše doktorice ne bi bilo ovakve zajednice” i “΄ko što je prior takvog nigdje nema, nit će biti nit će se roditi”.
Ipak publiku je najviše digla na noge pjesma “Za dobra stara vremena” i iznenađenje koje su nam pružile sestre iz Družbe Marijinih sestara od čudotvorne medaljice svirajući na svojim tradicionalnim instrumentima tam-tam i bongos.
Festival je završio prigodnim druženjem uz zakusku svih sudionika i publike koje je došla podržati sve koji su uložili svoje talente i vrijeme u organizaciji i izvedbi.

cof

mef

cof

dav

dav

dav

dav

© 2017 Developed by mediain.hr