Prethodna tri dana u našoj Bolnici bila su posvećena sportskim aktivnostima. U ponedjeljak i utorak su pacijenti s radnim terapeutima i socijalnom pedagoginjom učili nove sportske vještine. Nakon što su uvježbali nove vještine, složili smo ekipe koje su u srijedu, 19. rujna 2018. godine odmjerile snage kroz natjecanje u sedam disciplina. Sudjelovalo je šest ekipa: “Mihaeli”, “Gabrijeli”, “Rafaeli”, “Galebovi”, “No name” i ekipa “Ždralovi” iz naše stambene zajednice sv. Ivan od Boga u Šumetlici. Natjecali su se u disciplinama “Karike na marike”, “Kuglanje”, “Pogodi koš”, “Jaje u žlici”, “Vođenje lopte”, “Skakanje u vreći” i “Povlačenje užeta”. Svaki sudionik je dobio zahvalnicu za sudjelovanje. Pobjednici natjecanja su ekipa “No name”, drugo mjesto je osvojila ekipa “Ždralovi” i treće mjesto je pripalo ekipi “Mihaeli”. Uručene su im medalje (vrijedna djela izrađena na radionicama radne terapije) i nagrade. Gosti naše bolnice koji nisu mogli sudjelovati u navedenim aktivnostima, pronašli su se u ulozi navijača ili su zaigrali “Čovječe ne ljuti se”, “Šah”, “Tangram”, “Igru riječi” i ostale slične aktivnosti. Gostima naše bolnice su se u igri i zabavi pridružili i zaposlenici kroz navijanje, smijeh, slikanje, animiranje, suđenje i zapisivanje bodova, okušavanje u ponuđenim aktivnostima te pripremu okrijepe za sudionike. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pridonijeli obilježavanju sportskog dana.

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?