SUDJELOVANJE NA DANU POŽEŠKE BISKUPIJE

O 25-toj obljetnici Požeške biskupije, 24. rujna 2022. održan je u Požegi Biskupijski dan na kojem su se okupili svi oni koji u ovoj mjesnoj Crkvi imaju određenu službu ili posebno poslanje: svećenici, đakoni, redovnici i redovnice, vjeroučitelji i odgojiteljice u vjeri, članovi župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, lektori, izvanredni djelitelji svete pričesti, članovi župnih pjevačkih zborova, pjevački zborovi mladih, crkvenih udruga i pokreta, molitvenih zajednica te učenici i djelatnici biskupijskih katoličkih škola.

Na događaju su sudjelovali i pojedini djelatnici naše bolnice. Kapelan Ivica Razumović članovima crkvenih udruga, pokreta i molitvenih zajednica, među kojima su bili i predstavnici katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara, posvjedočio je o svom iskustvu rada u bolnici. Na početku je ukratko upoznao sudionike s nastankom i poslanjem Reda Milosrdne Braće s posebnim naglaskom na život svetog Ivana od Boga. Potom je predstavio neka osnovna načela pastoralnog djelovanja te svoje osobno iskustvo rada s pacijentima i djelatnicima.

Na susretu članova pastoralnih i ekonomskih vijeća te lektora i izvanrednih djelitelja pričesti sudjelovao je fra Kristijan Sinković kao povjerenik za bolnički pastoral Požeške biskupije. Upoznao je nazočne s ishodima sinodskog savjetovanja koje se odnose na pastoral bolesnika u župama i bolnički pastoral te iznio nekoliko konkretnih prijedloga za unaprjeđenje čije se ostvarenje planira u narednom razdoblju. Među prijedlozima ističemo: povremeni formacijski susreti bolničkih dušobrižnika, priprema za izdavanje knjižice “Katolički pastoral u našoj bolnici”, podnošenje molbe upravama bolnica za omogućavanje prostora za ured za pastoralne djelatnosti, prijedlog upravnim vijećima za izbor zaštitnika bolnice te osnivanje pastoralnih vijeća u bolnicama.

Fra Giovanni Giemula i s. Lucija Bijelić sudjelovali su na susretu svih svećenika, redovnika i redovnica Požeške biskupije. Na susretu su izneseni ishodi sinodskog savjetovanja za navedene skupine te prijedlozi za unaprjeđenje njihova djelovanja. Svi sudionici Biskupijskog dana okupili su se potom u požeškoj Katedrali na središnji događaj – euharistijsko slavlje, koje je predvodio biskup Antun Škvorčević.
© 2017 Developed by mediain.hr