u ponedjeljak, 11. veljače 2019. godine obilježili smo Dan bolesnika misnim slavljem i prigodnim domjenkom. Misno slavlje predvodio je fra Celzo Vlahović, franjevac iz Cernika. Predvoditelj slavlja je u svojoj propovijedi pozvao sve da Bogu zahvaljuju na zdravlju koje daruje svakome čovjeku i da nikada ne razmišljaju o bolesti kao nekakvoj kazni. Bolest treba prihvatiti, naglasio je, kao put prema osobnom rastu, kao mogućnost za zahvalnost Bogu što šalje ljude koji se skrbe za one koji su u potrebi. Osobito je pozvao bolesnike da vrijeme provedeno u bolnici ne doživljavaju kao neko izgubljeno vrijeme nego kao vrijeme rezervirano za njih, za osobno promišljanje o životu i osobnim ciljevima koje su si postavili.
Nakon misnoga slavlja bolesnici i djelatnici zadržali su se u druženju na prigodnom domjenku.

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?