BOŽIĆNI BLAGDANI

I ove smo godine u našoj bolnici svim našim korisnicima i djelatnicima, kroz božićno ozračje, nastojali pomoći prepoznati i prihvatiti glavnu poruku božićnih blagdana – dolazak Božji u Isusu Kristu. Sveta misa polnoćka održana je u 20.00 sati, a nakon mise uslijedio je tradicionalni domjenak te prilika za čestitanje i druženje. Na sam blagdan Božića kroz misna čitanja razmišljali smo o Isusu Kristu kao vječnoj Riječi u kojoj nam Bog snažno progovara i koja traži od nas odgovor vjere. Stvaranju božićnog ozračja doprinijeli su i naši djelatnici od kojih ističemo časne sestre i administrativne djelatnike koji su uredili borove i jaslice u kapeli, te radnu terapiju koji su zajedno sa korisnicima uredili ulaz i ostale bolničke prostore te vanjske jaslice. Naši korisnici iz stambene jedinice u Šumetlici sudjelovali su na božićnom sajmu u Novoj Gradiški.

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?