Svečano smo proslavili svetkovinu Kristova rođenja – Božić. Na Badnjak smo slavili misu Polnoćku, a na samu svetkovinu Božića svečano misno slavlje bilo je u 10.00 sati. Obje mise predvodio je bolnički kapelan, a bolesnici su sudjelovali pjevanjem, ministriranjem i čitanjem misnih čitanja. Običaj je da djelatnici svake godine prigodno urede odjele, postave borove i jaslice, a bolesnici uređuju vanjske jaslice te bor i jaslice u predvorju Bolnice. Ovo je prilika u kojoj se na poseban način trudimo našim bolesnicima stvoriti blagdansko ozračje obiteljske blizine, ali i djelatnicima koji tih dana rade u Bolnici ugodno ozračje.

       

       

       

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?