U petak, 29. rujna 2017. godine proslavili smo blagdan našega zaštinika, svetoga Rafaela Arkanđela. Misno slavlje predvodio je fra Josip Šoštarić, franjevac, župni vikar u Cerniku. Predvoditelj misnoga slavlja u svojoj je propovijedi pozvao da u svojem životu i događajima prepoznajemo Božje djelovanje po anđelima koji su naši zaštitnici, glasnici Božje ljubavi, dobrote i nježnosti, a posebno u bolnici koja se zove “Sveti Rafael” – “Božje zdravlje” koja pokušava uspostaviti i vratiti zdravlje ne samo tijela nego i duha i duše. Ovdje se može na poseban način po anđelima vidjeti Boga koji djeluje u nama i po  nama u ovome svijetu.

Pod misnim slavljem pjevao je bolnički zbor sastavljen od bolesnika i djelatnika, a za sam blagdan pripremali smo se trodnevnicom koju je predvodio bolnički kapelan.

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?