REZULTATI ANKETE O ISKUSTVU PACIJENATA U SPECIJALNOJ BOLNICI SVETI RAFAEL STRMAC TIJEKOM HOSPITALIZACIJE

U siječnju 2019. godine obrađene su ankete o iskustvu i zadovoljstvu pacijenata tijekom 2018. godine.

Najveći broj pacijenata koji su ispunili anketu bili su hospitalizirani na Odsjeku II Odjela kroničnih duševnih bolesti. Međutim u odnosu na 2017. godinu popunjenost anketa bila je veća i na Odsjeku I Odjela kroničnih duševnih bolesti i na Odjelu palijativne skrbi i dugotrajnog liječenja.

Rezultati ankete pokazali su da su u ispitivanju zadovoljstva pacijenata tijekom 2018. godine na Odsjeku psihijatrije I sudjelovalo ukupno 93 pacijenta. Ukupno zadovoljstvo uslugom, osobljem i ostalim aspektima liječenja pacijenata na Odsjeku psihijatrije I ocjenjeno je izvrsnom prosječnom ocjenom (M=4,94). Na Odsjeku psihijatrije II sudjelovalo je ukupno 177 pacijenata, a prosječna ocjena ukupnog zadovoljstva pacijenata je također izvrsna (M=4,65).
Na Odsjeku palijativne skrbi i dugotrajnog liječenja prikupljeno je 67 anketa pacijenata i obitelji, a prosječno zadovoljstvo ocjenjeno je izvrsnom ocjenom (M=4,71).

Ovim putem se zahvaljujemo svim djelatnicima koji su bili dostupni bolesnicima pri popunjavanju ankete.
Također se zahvaljujemo psihologinjama Rebeki Živatović i Luciji Bijelić koje su statistički obradile i prikazale rezultate ankete.

Ravnateljica
Maristela Šakić, dr.med. spec.psih.

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?