Od 16. do 19. studenoga 2017. godine održan je IV. Kongres psihijatara Bosne i Hercegovine s međunardonim sudjelovanjem na kojem su sudjelovali liječnici naše Bolnice, dr. Maristela Šakić, spec. psihijatar i dr. Katarina Marušić, specijalizant psihijatrije te s. Lucija Bijelić, magistra psihologije. Program je uključivao predavanja u nekoliko sekcija te poster prezentacije. Dr. Šakić je predavanjem na temu „Od hospitalizacije do rehabilitacije“ predstavila Bolnicu i Stambenu zajednicu “Sv. Ivan od Boga” te prikazala postignute rezultate korisnika na skali funkcioniranja u vidu brige o sebi te promjene stavova povezanih sa stigmatizacijom i samostigmatizacijom. Nakon predavanja uslijedila je konstruktivna rasprava i razmjena iskustava kolega iz zemalja unutar regije.

  

  

© 2017 Developed by mediain.hr

Epidemiološki upitnik:

1. S kim bolesnik živi ? Nabrojiti članove kućanstva?
2. Druge osobe koje dolaze u kuću bolesnika?
3. Gdje se kreće bolesnik ili drugi članovi kućanstva?
4. Je li posjetio bilo koju zdravstvenu ustanovu u posljednjih 14 dana?
5. Ispitati ponašanje tj. pridržavanje svih preporuka stožera civilne zaštite a vezano uz prevenciju COVID-19 infekcije bolesnika/članova obitelji.
6. Da li je bolesnik ili ukućani putovao/boravio u zemljama ili područjima gdje je detektirana COVID-19 infekcija unazad 14 dana? Ako da, koja zemlja/zemlje/područja? Datum kad je došao u RH?
7. Da li je bolesnik ili član obitelji bio u kontaktu sa oboljelom osobom ili osobom pod sumnjom od COVID -19 infekcije ( osobe u karanteni ili samoizolaciji)?
8. Da li bolesnik i/ili članovi obitelji ( udomiteljske obitelji) imaju akutne respiratorne simptome ( povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, grlobolju, kratak dah…)?